Langer van je eigen huis blijven genieten? 
Dat kan met de blijverslening!

Hoewel senioren langer zelfstandig thuis moeten en willen blijven wonen, is er een nijpend tekort aan seniorenwoningen. Omdat gemeenten graag willen dat ouderen comfortabel, veilig en langer thuis blijven wonen, kunnen senioren die hun woning levensloopbestendig willen maken, maar daar financieel niet de middelen voor hebben, sinds 1 januari 2017 aankloppen bij de gemeente voor een zogenaamde blijverslening.

Met een blijverslening worden aanpassingen om de woning levensloopbestendig te maken gefinancierd, waardoor men langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Denk hierbij aan het weghalen van drempels, het aanpassen van de badkamer of aanpassingen in de woning voor specifieke zorg.

Omdat bij banken en hypotheekaanbieders de deur voor senioren vaak gesloten blijft, biedt de blijverslening van de gemeente de oplossing. De woning helemaal afgestemd op uw woonbehoeftes met een verantwoorde financiering voor ouderen. Er wordt betaald vanuit een bouwkrediet, dus voorschieten is niet nodig.

Het maximale bedrag dat u kunt lenen is 50.000 euro en er zijn 2 varianten, namelijk een hypothecaire lening of een consumptief krediet. De gemeente stelt wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze lening. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand minimaal twee jaar eigenaar-bewoner moet zijn van het pand.  

Gemeenten en provincies beslissen zelf of ze de blijverslening aan willen bieden. Niet iedere gemeente heeft dus een blijverslening! Gelukkig zijn er in onze woon- en werkomgeving wél mogelijkheden voor een blijverslening. Omdat elke gemeente eigen voorwaarden heeft, afgestemd op hun beleid, is het belangrijk om jezelf goed te laten informeren omdat de voorwaarden per gemeente dus kunnen verschillen.

Ik help u graag verder om te kijken of de blijverslening voor u interessant is.
U kunt telefonisch contact met mij opnemen via 06-48834196 of per e-mail via info@seniorenadviesmariellewouters.nl.

Durf te genieten, laat je ontzorgen!